Om mig

bjorn-2176

Jag heter Björn Lundberg och är historiker, verksam vid Lunds universitet.

Min senaste bok heter Frontlöparen och är en biografi över medeldistanslöparen Gunder Hägg. I boken förenar jag mina intressen för modern svensk historia och löpning.

Som forskare har jag annars främst specialiserat mig på barn- och ungdomshistoria samt kunskapshistoria. Jag intresserar mig även för bredare frågor som rör modern politisk historia och internationella relationer.  Jag är redaktionssekreterare på den vetenskapliga tidskriften Scandia och knuten till det Lund Centre for the History of Knowledge (LUCK). Jag är också gästredaktör för ett kommande temanummer av tidskriften Nordic Journal of Educational History med fokus på kunskapshistoria och utbildningshistoria . Därtill undervisar jag i historia och mediehistoria. Tidigare har jag även undervisat i ämnena mänskliga rättigheter och förlags- och bokmarknadskunskap.

Jag har en bakgrund som journalist, bland annat som skribent och redaktör på tidskriften Allt om Historia, men har även arbetat med marknadsföring och research på bokförlag. Jag har tidigare gett ut boken 100 historiska listor (2012). Ännu tidigare i karriären gjorde jag research till den historiska humorshowen ”500” av Johan Wester och Anders Jansson.

Mer om min forskning finns att läsa i Lunds universitets forskningsportal.

Länk till min profil vid Lunds universitet.